Dil İkonları
Historieside

HISTORIESIDE

I løbet af 1950'erne, da Tyrkiet begyndte sin industrialiseringsproces, ledte Vehbi Koç, stifteren af Koç Holding, efter et kerneprodukt, der kunne bringe fremmed valuta til Tyrkiet. I lyset af Tyrkiets tilstand i denne periode, indledte han et partnerskab med virksomheden Bejerano, som havde meget erfaring inden for dette område, for at investere i en tomatpure- og konservesfabrik. Det nye selskab blev stiftet i 1954 under navnet BEKO, opkaldt efter de første to bogstaver i hhv. Bejerano og Koç. Selskabet havde dog ikke mulighed for at starte virksomhed pga. tilstandene i det daværende Tyrkiet.

Da muligheden for forhandlingen af elpærer fra General Electric bød sig i denne periode, blev konservesfabrikkens navn ændret til Beko Ticaret A.Ş. Dermed blev den første forhandling grundlagt i Anatolien. Vehbi Koç kunne nu levere produkter fra Arçelik til de tyrkiske hjem.

Forhandlingen af Arçelik-produkterne blev overført til Atılım i 1977, og i 1983 begyndte Beko Ticaret, der havde meget erfaring inden for området, at forhandle hvidevarer under mærket BEKO.

Efter Koç Holding Durable Goods Group begyndte at udvide sine aktiviteter til udenlandske markeder i 1990'erne, blev BEKO nu defineret som et eksportmærke.

Som resultat af Koç Holding Durable Goods Groups omstrukturering blev BEKO taget ud af Beko Ticaret A.Ş. i 2000 og kom derefter under Arçelik A.Ş.' vinger sammen med mærket Arçelik.

"I og med BEKO var det første hvidevaremærke, der blev lanceret i udlandet, var målet nu at blive et ""verdensmærke"". Sammen med overførelsen af succesen på det tyrkiske marked til udenlandske markeder så tidligt som i 1990'erne, blev BEKO-mærket nu en del af dagligdagen for mere end 280 millioner forbrugere i mere end 100 lande verden over. I dag sælges der ét BEKO-produkt i hele verden hver andet sekund.

Se mere information på www.arcelikas.com.tr